Despre noi - Ovidius Mercado

Intregul proces tehnologic se desfasoara sub atenta indrumare si supraveghere a d-lui ing. STOICA GHEORGHE – director productie.

Societatea comerciala OVIDIUS MERCADO S.R.L. a fost infiintata in anul 1991, avand ca obiect de activitate – activitatea de import – export, comercializarea bunurilor de larg consum si agroalimentare, transport de marfuri si persoane.

In anul 1997, societatea achizitioneaza centrul de vinificatie din localitatea Zebil, judetul Tulcea. Ca urmare s-a impus si derularea unui nou domeniu de activitate si anume activitatea de industralizare struguri si fabricare de vinuri linistite.

In anul 2000 s-a inceput un program de modernizare a punctului de lucru din localitatea Zebil

In anul 2002 realizeaza sustinerea activitatilor viticole ale societatilor comerciale VITIS BABADAG si VITICOLA COGEALAC prin contracte de asociere.
In anul 2003 , OVIDIUS MERCADO S.R.L. dezvolta activitatea de industrializare a strugurilor si fabricarea de vinuri linistite prin cumpararea unui alt centru de vinificatie situat in localitatea Babadag, judetul Tulcea.

In anul 2003 in prim planul politicii firmei s-a aflat retehnologizarea procesului de productie din cele doua unitati de vinificatie si incheierea de contracte cu parteneri interni si externi.

In vederea realizarii unei activitati la standardele solicitate in etapa de pre-aderare la Uniunea Europeana , OVIDIUS MERCADO S.R.L. reuseste in 2003 sa retehnologizeze o parte din procesele tehnologice prin aducerea unor spatii de depozitare-conditionare a vinurilor la standardele solicitate, achizitionarea unor noi echipamente si utilaje, amenajarea si punerea in functiune a laboratorului propriu uzinal de analize fizico – chimice.

Pentru aducerea societatii la standardele U.E. incepand din anul 2005 au fost achizitionate si puse in functiune noi utilaje si echipamente performante, achizitionate prin proiecte realizate in cadrul Programului SAPARD , FEADR.

Folosind aceste dotari s-a reusit in anul 2005 vinificarea a 5000 tone struguri nobili, obtinandu-se o productie de aprox. 35000 hl vin. Cu principalii furnizori de struguri exista contracte ferme de colaborare ce s-au derulat inca de la inceputul activitatii de productie.

Incepand cu anul 2006, societatea are in curs de finalizare actele de proprietate pentru teren arabil si teren cu plantatii de vita de vie. Aceasta politica are ca scop achizitionarea de terenuri pentru infiintarea unor noi plantatii de vita de vie prin care sa se asigure necesarul de materie prima pentru obtinerea vinurilor din soiuri nobile de struguri. Deoarece aceasta activitate este la inceput firma doreste colaborarea pentru a infiinta noi plantatii de struguri din soiuri acceptate de Legea viei si vinului pentru podgoria Babadag.

Societatea pune la dispozitie baza materiala si personalul calificat pentru desfasurarea activitatii de vinificatie, ea detine autorizatia de producator de vinuri cu denumire de origine pentru urmatoarele soiuri: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, ALIGOTE, si deasemenea autorizatia de antrepozit fiscal emisa de Ministerul Finantelor Publice.

Deasemenea, pentru continuarea efortului de aliniere la cerintele Uniunii Europene, firma este certificata in sistemul de management al calitatii si sigurantei alimentelor in conformitate cu standardele de referinta SMC – SR EN ISO 9001 :2008 , HACCP – SR EN ISO 22000:2005 (sistemul sigurantei alimentare).

Clientii carora se adreseaza produsele noastre sunt in proportie de 80% imbuteliatori restul fiind compus din restaurante si crame din judet si din afara acestuia.

In ultimii trei ani firma se afla in topul companiilor din Constanta, obtinand in anul 2005 Locul I – DIPLOMA DE EXCELENTA pentru activitatea desfasurata (“productie vinuri linistite”) acordata de Camera de Comert, Industrie si Navigatie Constanta.

Foto

Translate using Google »